2012. december 18., kedd

A sokadik első

Már nem is tudom, hogy hányadik első bejegyzésemet írom egy újonnan indított blogomba. Valahogy minden évben - vagy az elején, vagy a végén - mindig eldöntöm, hogy "Na majd most!" létrehozok egy olyan blogot, ami valami értelmesről fog szólni.
De persze a témát nem olyan egyszerű meghatározni, mert engem egyszerre - néha - 100, meg 100 dolog is érdekel, és annyira, de annyira fel tudok lelkesedni bizonyos dolgok iránt! És persze ezekről úgy gondolom, hogy jó lenne blogot vezetni. Viszont azt meg már nem tudni, hogy ezek közül melyikeket fogom pár hét múlva megunni... Szóval ezért nagyon nehéz a választás.
Ezen morfondírozva úgy döntöttem, nem fogom magamat csak egy téma mellett elkötelezni! Főleg, hogy sok ember szereti a változatosságot. Főleg én! Tehát a változatos tartalom jó, felpezsdítő, izgalmas, rugalmas, élettel teli!
De, hogy ne tűnjek olyan csapongónak, azért vannak bevett szokásaim és érdeklődési köreim is, amik már biztosan megmaradnak. Maximum néha hullám völgybe keveredek, mert az újdonság elvonja róla a figyelmemet.

Akkor hát a bevezető után nézzük csak meg, hogy mi lesz az amiről valószinűleg rendszeresebben fogok írni:
1. ANIME
2. MANGA
3. KREATÍVKODÁS (főleg horgolás terén)
4. KÖNYVEK

Újdonságnak számít nálam, a moly.hu, amit az utóbbi negyedévben folyamatosan látogatok és aktív tag vagyok. Mondjuk erről nagyon nem lehet mit írni, maximum az aktuális kihívásokról teszek említést, hiszen a könyvekről (ha lesz kedvem) így is-úgyis fogok írni olvasónaplót.

De még ennél is újabb függőségem (ami még nem biztos, hogy állandósulni fog) a Bollywood filmek világa!
(Többek között ez ihlette az új blogom címét is. Tudom, kicsit elcsépelt, de jobb nem jutott eszembe.)
Viszont ennek a "hobbinak" csak én tudok maradéktalanul örülni. Szegény Párom, már most közölte velem: "Éreztem, hogy egyszer majd eljön azaz időszak, amikor visszasírom a japánokat. De nem számítottam rá, hogy ilyen gyorsan bekövetkezik."
Ő ugyanis nem szereti a jpopot, amit én gyakran hallgattam, az animék miatt. De már pont kezdett megbarátkozni vele, amikor én egy újabb "emésztésre váró" kultúrába szerettem bele.
Hát igen, ilyen vagyok én.

Amúgy ez a nagy Bollywood őrület, most onnan jött, hogy elkezdtem hiányolni a német beszédet. És emlékeztem, hogy még gimiben a német csatornákat ellepték az indiai filmek, amik engem elég pozitívan érintettek, hiszen szinte minden bennük volt, ami akkor engem érdekelt. Szerelem, dráma, szép ruhák, jó dalok, csodálatos koreográfiák. Ilyet korábban még nem láttam.
Gondoltam, rájuk keresek, mert bár más filmek is fent vannak németül, de amik érdekelnek, azok a Páromat is érdeklik. Ő meg nem tud németül és feliratot olvasni sem szeret, amivel én is egyetértek. Hiszen ha filmről van szó, akkor azt nézem, nem pedig olvasom. Persze sokan mondják, hogy eredeti szinkronnal jobbak a filmek, de én ezt a véleményt nem feltétlenül osztom. A vígjátékokat, szerintem nagyon nem éri meg feliratosan nézni.
Na, de a lényeg, hogy a neten rengeteg Bollywood filmet találtam online, németül!!!
Meg is néztem már jó párat, és már kedvencem is akadt.
Viszont erről majd csak egy következő alkalommal írok.

Végezetül pedig, remélem most már tényleg sikerülni fog egy, azaz egy darab értelmes blogot indítanom. Drukkoljatok! :)

0 hozzászólás:

Szólj hozzá!