2013. május 25., szombat

Várom, Olvasnám, Bekebelezném őket! o.O - 2013

Nem csináltam még ilyet, viszont egyszer mindent el kell kezdeni. :)
A mai nap elkalandoztam egy-két blogra, ahol mindenféle könyves megjelenéses ajánlót láttam/olvastam, amelyek főleg a nemsokára megrendezésre kerülő könyvhétre szorítkoztak.
Erre felbuzdulva úgy döntöttem, hogy én is utána járok az idei felhozatalnak és összegyűjtöm azokat a könyveket, amiket (nem mintha már így sem állna több, mint 200 könyv a várólistámon) szívesen elolvasnék. :)

A listámon 2013-ban már megjelent könyvek is helyet kaptak, ráadásul folyamatosan bővíteni fogom, így év végre egy komplett olvasási listát tudhatok a magaménak. :D Csak majd a beszerzésük lesz kissé bajos... :(

~*~
Könyvmolyképzős könyvek:

Cassandra Clare - Elveszett lelkek városa

A sorozatot már elkezdtem olvasni, jelenleg a második kötetnél járok, de ettől függetlenül örülök, hogy már most kiadják az ötödiket. Mert így legalább folyamatosan fogom tudni olvasni a történetet, nem kell hosszabb időre leállnom vele. :)

Sorozat: Végzet ereklyéi 5.
ISBN: 9789633730751
Már megjelent!
Ár: 2999.-Ft (puha), 3999.-Ft (kemény)

Fülszöveg:
Mi az az ár, ami még a szerelemért is túl magas? Amikor Jace és Clary ismét találkoznak, a lány elborzadva tapasztalja, hogy szerelmét és gonosz bátyját Lilith varázslata egymáshoz köti. A Klávé célja megölni Sebastiant, de lehetetlen anélkül végezni az egyik fiúval, hogy a másiknak ne essék bántódása. Alec, Magnus, Simon és Isabelle tündérekkel, démonokkal meg a könyörtelen Vasnővérekkel alkudozik, Clary pedig veszélyes játszmába kezd. A tét nem csak a saját élete, de Jace lelke is egyben. De bízhat-e még a fiúban egyáltalán?
Szerelem. Vér. Árulás. Bosszú. A Végzet Ereklyéi lélegzetelállító ötödik darabjában közelítő sötétség fenyegeti az árnyvadászokat.

~~~~

Kami Garcia, Margaret Stohl - Beautiful Chaos - Lenyűgöző káosz 

A második kötet nagy csalódás volt. Viszont, mivel már ebben az évben kiadják a folytatást úgy döntöttem, hogy adok a sorozatnak még egy esélyt.

Sorozat: Lenyűgöző teremtmények 3.
ISBN: 9789633731222
Már megjelent!
Ár: 2999.-Ft (puha), 3999.-Ft (kemény)

Fülszöveg:
Ethan Wate azt hitte, képes lesz hozzászokni a Gatlinben zajló furcsa és képtelen eseményekhez. Azonban amikor Lenával együtt visszatér a Nagy Gáttól, a furcsa és képtelen szavak új értelmet nyernek. Szöcskék, hőség és földrengések pusztítják a várost, miután Lena kiválasztotta magát a Tizenhetedik Holdnál. A Dolgok Rendjét helyre kell állítani, azonban ennek ára van: valakinek meg kell halnia. Ki lehet a titokzatos Egyetlen, Aki Kettő? Ethan, Lena, Liv, John, Link és Marian annyit tudnak, hogy neki kell feláldoznia magát. Csak Amma ismeri az igazságot. Ő viszont hallgat.

~~~~

Sarah J. Maas - Üvegtrón

Valójában a borító fogott meg, de aztán úgy döntöttem, hogy a történet is megérhet egy misét. Mindig is bírtam a kemény csajokról szóló sztorikat.

Sorozat: Az üvegtrón 1.
ISBN: 9789633731802
Már megjelent!
Ár: 2999.-Ft (puha), 3999.-Ft (kemény)
 Fülszöveg:
Az ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos. A sors nagy dolgokat tartogat a lenyűgöző, ifjú nő számára.
Távolvég sötét, nyomorúsággal teli sóbányáinak mélyén egy megviselt,tizennyolc éves lány robotol a rabszolgák között. Életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték. Hiába képezték ki a földrész legjobb orgyilkosai. Hiába lett a halálos mesterség leghíresebb művésze. Elkövetett egy végzetes hibát. Elfogták.
A kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Az ifjú és felettébb jóképű Westfall kapitány meglepő ajánlatot tesz a rettegett orgyilkosnak. Szabad lehet, ha előtte végrehajt egy hihetetlenül vakmerő és elképesztően nehéz feladatot. Az ország koronahercege bajnokot akar küldeni az apja halálos versenyére. Csatasorba állnak a birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát. Függetlenül attól, hogy képes lesz-e megnyerni a kegyetlen versengést, megrázó felfedezés vár az ifjú hölgyre. Már csupán az a nagy kérdés, hogy meglágyulhat-e egy orgyilkos kőszíve.
~~~~

Hugh Howey - A siló 

Szintén a borítót találtam először érdekesnek, de a fülszöveg után már nem csak azt.

Sorozat: A siló 1.
ISBN: 9789633731338
Már megjelent!
Ár: 1499.-Ft (puha), 1999.-Ft (kemény)

Fülszöveg:
A Siló félig-meddig földbe süllyedt betontorony, ahová a lakosság egy része szorult be az egykori nagy csapás elől, ami a külvilágot lakhatatlanná, mérgezővé tette. Az összezártságban csak a szigorú rendszabályok könyörtelen kikényszerítésével képesek rendet tartani a száznegyvennégy szintes, túlnépesedett monstrum hatóságai – ideig-óráig legalábbis, hiszen nyílt titok, hogy legalább minden generáció idején zavargások robbannak ki, amelyek következményeit rendszeresen eltitkolják a később születendők elől. Így senki sem tudja, mi tette lakhatatlanná a világot, egyesek pedig arra kezdenek gyanakodni: talán senki, talán átverik őket, a külvilág nem is olyan szörnyű, amilyennek hazudják… Ez az eretnek gondolat a Siló seriffjének történelem után érdeklődő felesége fejében is megfogan, és a seriffnek nincs más választása, mint hogy saját asszonyát is takarítani küldje – a külvilágba, ahonnan nincs visszaút…

~~~~

Hugh Howey - A siló 2. - Megfelelő méret

Sorozat: A siló 2.
Várható megjelenés: 2013.12.10.
ISBN: 9789633731376
Ár: 1499.-Ft (puha), 1999.-Ft (kemény)

Fülszöveg:
A mérgező külvilág elől a silóban menedéket találó társadalom egyik legfontosabb posztja üresedett meg. Miután Holston seriffet a szigorú törvények a halálba küldték, a seriffhelyettes és a polgármester az utódját keresik. Meg is találják a siló mély-lenti világában, a legalsó szintek gépvilágában élő fiatal lány személyében, aki jobb meggyőződése ellenére elvállalja a hivatalt. Még ki sem nevezik seriffnek, máris hatalmas ellenféllel kell szembenéznie: a siló számítógépes rendszerét működtető IT-osztály vezetőjével, aki saját emberét kívánja megtenni seriffnek, gátlásai pedig nincsenek, célját bármi áron, de el akarja érni…

~~~~

Hugh Howey - A siló 3. - Kivetve 

Sorozat: A siló 3.
ISBN: 9789633731413
Várható megjelenés: 2013.12.15.
Ár: 1499.-Ft (puha), 1999.-Ft (kemény)

Fülszöveg:
A siló újonnan felesketett seriffjének, Juliette-nek bőséggel akad tennivalója, főként őt azonban elődje, Holston hivatalosan már lezárt ügye izgatja: mi vette vitte rá a férfit arra, hogy három évvel felesége halála után önként eldobja magától az életet? És Oott van a nyilvánvalóan gyilkosság áldozatává vált Jahns ügye is, és nohamiben hiába tudja, ki a tettes, nemhogy bizonyítékot nem talál, de ellentámadásnak van kitéve. Munkája során segítséget kér és kap egy fiatal technikustól, aki rejtélyes betű- és számsorokat kotor bányászik ki a halott seriff számítógépéről, s Juliette nem is sejti, mekkora veszedelembe sodorta ezzel munkatársát. A silóban életre kelő lidércnyomás azt sejteti: semmi nem az, aminek látszik…

~~~~

Angie Sage - Szeptimus 4. - Küldetés

Ezt a sorozatot még nem kezdtem el olvasni, viszont meg van a könyvtárunkban! (Ha idén nem is, de jövőre mindenképpen elolvasom.)  Aztán meg nem hiszem, hogy nagyot tévednék azzal, ha azt állítom sokak várják már a folytatást.
Drukkolok, hogy idén már ne kelljen tovább várni rá.

Sorozat: Szeptimus 4.
ISBN: 9789632451015
Már megjelent!
Ár: 3499.-Ft
Fülszöveg:
Bajok vannak a Kastély körül, és mindez Merrin Merredith miatt, aki Sötét Terveket dédelget, amikkel megkeserítheti Számos Szeptimusz életét. De Jennának és Szeptimusznak nem csak vele gyűlik meg a baja, hanem Gőzös Tertiusszal, a néhai Fő-fő Titkos Írnokkal is, aki Szeptimuszt halálos Küldetésre indítja. De hőseinknek más tervük van: Foryx Házába tartanak, ahol Minden Idő Találkozik. Abban reménykednek, hogy megtalálják Nickot és Snorrit, akik testileg-lelkileg egy másik időben ragadtak.
Vajon hogyan éli túl Szeptimusz a Küldetést?
A Küldetés, mint a sorozat előző részei dugig van akcióval, humorral, és fantasztikus kalandokkal.
Szeptimusz folytatja Mágikus útját önmaga felé...
~~~~


Max Brooks - World War Z – Zombiháború 

A filmet már láttam és oltárira tetszett, gondoltam a könyvet is elolvasnám. A Könyvmolyképző honlapján talátam egy überbrutál bőrös kiadást! Ezt szeretném !
ISBN: 9789633731178
Már megjelent!
Ár: 2999.-Ft (puha), 3999.-Ft (kemény), 6999.-Ft (limitált kiadás bőr!)
Fülszöveg:
A zombiháború kis híján elpusztította az emberiséget.
Az ENSZ háborús vizsgálóbizottságának munkatársaként Max Brooks találkozott a győzelem kulcsfiguráival. A világszervezet hivatalos jelentésébe végül csak statisztikai adatok kerülhettek, Brooks azonban úgy döntött, hogy a túlélők elé tárja mindazt, ami a jelentésből kimaradt.
Az interjúkötetből megismerhetjük Kuang Csingsu doktort, aki megvizsgálja a nulladik beteget, és találkozhatunk Paul Redekerrel, az Oránia-terv atyjával is. A zombiháború veteránjai, az apokalipszis haszonélvezői és elszenvedői is nyilatkoznak a kilátástalannak tűnő harcról, a kormányok ballépéseiről, az emberi gyávaságról, ostobaságról, és a derengő fényről az alagút végén. E személyes hangvételű beszélgetések hű képet festenek a járvány borzalmas történetéről, pontosan dokumentálják a társadalmi és politikai változásokat, mégis megmarad bennük a legfontosabb: az emberi tényező.
Brooks természetesen tisztában van vele, hogy a leírtak talán túlságosan felkavarják egyes olvasóit, de vállalja a kockázatot, mert úgy véli, nem rejtőzhetünk zsibbasztó statisztikák mögé. Mindenkinek tudnia kell, milyen volt valójában a zombiháború.

AdAstra könyvek:

Jane Rogers - Jessie Lamb testamentuma

A borító az egyáltalán nem fogott meg, pedig a kép egy anime filmre is emlékeztetett. Aztán egyre többet jött velem szembe és mondhatni elcsábultam. Hál' Istennek a fülszöveg biztató dolgokat ír, remélem ha majd egyszer a kezembe veszem, nem csalódom.

ISBN: 9786155229305
Már megjelent!
Ár: 2990.-Ft
Fülszöveg:
Asszonyok és lányok milliói halnak meg, amikor egy terhes nőket támadó vírus elszabadul, és az emberiség sorsa is kockán forog. Isten keze, vagy a tudósok hibája? Az emberi sötétség és pusztítás gyümölcse? Jessie Lamb egy hétköznapi kamaszlány különleges körülmények között: miközben világa összeomlik, idealizmusa és bátorsága arra sarkallja, hogy megtegye a szükséges, hősies lépést, és hozzájáruljon az emberiség megmentéséhez. Vajon Jessie valóban hős? Vagy, ahogy az apja tart tőle, könnyen befolyásolható csitri, aki fel sem fogja tettei következményét? A Jessie Lamb testamentuma a közeljövő, biológiai terrorizmus által visszavonhatatlanul megváltozott világát mutatja meg, és egy rendkívüli fiatal lány döntésének folyamatát, aki a gyermekkorból kilépve azért küzd, hogy az élete – és talán a halála – értelmet nyerjen. A Jessie Lamb testamentuma 2012-ben elnyerte az Arthur C. Clarke-díjat és jelölték a Man Booker-díjra.

Gabo könyvek:

Eowyn Ivey - A hóleány
A borító itt sem fogott meg, viszont - nem tudom miért - de ettől a történettől sokat várok. Sok mély érzelmet, bölcsességet, amit a mese misztikuma ölel körül.
ISBN: 9789636896393
Már megjelent!
Ár: 2990.-Ft
Fülszöveg:
A telepes Jack és Mabel kemény munkával és szigorú beosztással nyugalmas életet teremtett magának az 1920-as évek Alaszkájának vad vidékén. És még mindig nagyon vágynak egy gyermekre, pedig erre már semmi esélyük. Ez sem csökkentheti azonban az egymás iránt érzett erős szeretetüket, és amikor leesik az első hó abban az évben, pillanatnyi ötlettől vezérelve, játékból építenek egy hógyermeket. A hókislány másnap reggelre eltűnik – de apró lábnyomok maradnak utána a hóban. A rá következő hetekben mindketten látni vélnek egy szőke kislányt az erdőben, de még egymásnak sem merik elmondani, attól félve, hogy csak rég eltemetett reményeik csalják meg őket. Aztán a kislány, aki Fainának nevezi magát, megjelenik a küszöbükön. Kicsi és törékeny, mintha egy tündérmeséből lépett volna elő: egy vörös róka társaságában vadászik, hóvihar támad a nyomában, és titokzatos módon sikerül életben maradnia a kegyetlen alaszkai vidéken. Miközben Jack és Mabel próbálja megérteni Fainát, úgy megszeretik, mintha a saját gyermekük lenne. De ezen a gyönyörű, vad helyen a dolgok csak ritkán azok, aminek látszanak, és amit végül megtudnak Faináról, az valamennyiüket megváltoztatja. Eowyn Ivey elbűvölő, hipnotikus hatású első regényének hőse egy házaspár, mely annyira vágyik gyermekre, hogy a képzeletük erejével világra hozzák. E könyv oly káprázatos, akár a behavazott alaszkai táj, ahol játszódik, s imaginárius hatalmával elragadja az olvasót egy távoli, mégis ismerősnek tűnő helyre, egy mesevilágba, amely egyszerre kivételesen egyedi és egyetemes.

Atheneaum könyvek:

Jodi Picoult - Egyszerű igazság

Nem vagyok vallásos, de mindig is érdekelt, kifejezetten az ilyen elzárt közösségben élők világa. Hatalmas szerencse, hogy most ezt egy fordulatos történetbe ágyazva ismerhetjük meg. 
Érdekes lesz.

ISBN: 9789632932491 
Már megjelent!

Fülszöveg:
Egy békés Pennsylvania állambeli amis kisvárosban halott csecsemőre bukkannak egy elhagyatott istállóban. A rendőrségi nyomozás során egyéb szörnyű titkokra is fény derül, és a közösség élete pillanatok alatt pokollá változik. A bizonyítékok a tizennyolc éves és hajadon Katie Fisher ellen szólnak, aki látszólag titokban szülte meg gyermekét, majd megölte az ártatlant. A nagyvárosi életből kiábrándult Ellie Hathaway ügyvéd elvállalja Katie védelmét, megpróbál utat találni az idegen kisváros lakóinak szívéhez, miközben nem is sejti, hogy olyan területre téved, ahol semmi sem az, aminek látszik, ahol nem csak egy igazság létezik, és ahol a bűnhődés és a feloldozás nem az ítélőszék kezében van. Ellie egyre jobban belegabalyodik a szövevényes ügy hálójába, miközben saját félelmeivel is szembe kell néznie, mikor egy férfi tűnik fel a múltból, rég eltemetett érzéseket, vágyat és szenvedést hozva magával… 
Az Egyszerű igazság torokszorító lélektani dráma és rejtélyekben gazdag krimi egyben, Picoult eddigi legjobbja.

~~~~

Carin Gerhardsen - A mézeskalács ház

A tetovált lány nagy port kavart az író körül, én mégis inkább ezzel a kötetével kezdeném az ismerkedést.

ISBN: 9789632932422
Már megjelent!

Fülszöveg:
Rejtélyes gyilkosságok tartják rettegésben Stockholm békés lakóit, a véres puzzle kirakása pedig Conny Sjöberg felügyelőre és kis csapatára vár. Sorra kerülnek elő a holttestek, egy zseniális és elfajzott sorozatgyilkos mestertervének áldozatai… de mi az indíték? Harmincnyolc évvel ezelőtt kinyílt egy ódon villa kapuja, és kisereglett rajta egy csoport óvodás. Majd újra megcsikordult a rozsdás vasajtó, s félve előbújt még egy kisfiú és egy kislány. Ami ezután történt, annak nem lett volna szabad megtörténnie… Az igazság pedig elviselhetetlenül fájdalmas… Carin Gerhardsen világhírű sorozatának első kötetében egy felejthetetlen sorozatgyilkos lelkébe látunk, aki céltudatos, kíméletlen és megállíthatatlan. A Mézeskalács ház igazi csemege a vérfagyasztó krimik szerelmeseinek. Carin Gerhardsen eredetileg matematikusnak tanult, regényeit is a szakmájától elvárható pontossággal és kíméletlen logikával építi fel. A Stockholmban játszódó Hammarby-trilógia az egyre népszerűbb skandináv krimik rajongóinak új kedvence világszerte. Méltatói a The Wire (Drót) című tévésorozathoz hasonlítják; meglepő és fordulatos történet, hiteles szereplők, eszeveszett tempó. Stieg Larsson, Jo Nesbo és Camilla Läckberg olvasóinak kötelező.


~~~~

Amanda Stevens - Örök kísértés

Szép a borító, a túlvilági dolgokat pedig mindig is kedveltem, bár szerintem egy eléggé tipikus történetet olvashatok majd. De ettől függetlenül mégis érdekel.

ISBN: 9789632932415 
Már megjelent!

Fülszöveg:
A fiatal és titokzatos Amelia Gray sírkő-restaurátor, aki látja a szellemeket. Az élősködő kísértetek nem tudhatják meg, hogy látja őket, hiszen akkor élete is veszélybe kerül. A lány ezért elkerüli azokat az élőket, akiknek nyomában szeretteik nyughatatlan szellemei járnak.
John Devlin detektívnek brutális gyilkosságok felderítésekor lesz szüksége Amelia segítségére, ám a férfit árnyékként követi elhunyt felesége és kislánya.
A lány hiába küzd a férfi iránt érzett vonzalmával, nem hozhatja a kísértetek tudomására, hogy látja őket, sőt látja azt is, ahogy parazitaként szívják el a férfi életerejét. Azonban hiába igyekszik tartani a távolságot, a kettejük közti vonzalom elmossa a határokat e világ s a másvilág között…

Ciceró könyvek:


Buglyó Gergely: Oni – Szürke vér

Magyar és én kíváncsi vagyok rá. Meg bevallom az utóbbi időben nem igazán olvastam új magyar íróktól könyvet. Sajnos kicsit előítéletes vagyok velük, pedig biztosan vannak gyöngyszemek a mini tengerben. :)

ISBN: 9789635398164
Már megjelent!

Fülszöveg:
Áron és testvérei hétköznapi tizenévesek. Vagy mégsem? Miért lesz szürke a vérük, ha napfény éri, és miféle titkot rejt apjuk állóórája? Amikor új lány érkezik az iskolába, csakhamar elszabadul a pokol, és kiderül, hogy hőseinknek még a tanárok közt is akadnak ellenségeik. Áron útja az álmos dunántúli kisvárosból egy lidérces kriptán, majd egy különös szentélyen át egyenesen Barathrum, az alvilág sötét mélységeibe vezet.


~~~~

M. Valente, Catherynne:  A lány, aki körülhajózta Tündérföldet

Olyan szép a borító! A történet is megfogott, csak azt sajnálom, hogy ez is egy sorozat, aminek már így is beszereznem az első részét. Hát majd még a többit!

ISBN: 9789635397938
Már megjelent!

Fülszöveg:
Szeptember egy kislány, aki kalandokra vágyik. Amikor a Zöld Szél és egy Leopárd Tündérföldre invitálja, természetesen elfogadja a meghívást. (Te talán nem tennéd?) Tündérföldön azonban nagy a zűrzavar, és egy tizenkét éves kislányra, egy könyvszerető sárkánygyíkra és egy Szombat nevű, különös és majdnem emberi kisfiúra hárul a feladat, hogy legyőzzék a gonosz Márkinőt, és helyreállítsák a rendet.

Catherynne M. Valente részletekben kezdte el közölni Szeptember kalandjait az interneten; a történet rengeteg rajongót és az évtized legjobb netes írásművének kijáró Culture-Geek díjat hozta el számára.

„Őrült, ínyenc hancúrozás ez a mese – tele furcsaságokkal, szeszéllyel és örömmel.” – Holly Black, a Spiderwick krónikák írója.


Cor Leonis könyvek:

Jasper Fforde - A Jane Eyre eset

Már korábban is kiadták ezt a könyvet, viszont a borító most igencsak felkeltette az érdeklődésemet.
Szerintem ez jó lesz, főleg, hogy a moly.hu-n is 85% értékelést kapott.

ISBN: 9789638973238
Már megjelent!

Fülszöveg:
Jasper Fforde regénye egy másik lehetséges és meglehetősen bizarr 20. század végi Angliába vezet el – olyan világba, ahol mindennapos az időutazás, kihalt állatfajok házilag klónozott példányai sétálgatnak a kertekben, virágzó feketepiacuk van a hamisított verseknek, és a művészeti irányzatok harcias hívei utcai csatákat vívnak egymással.
Ebben a világban él Thursday Next, a rettenthetetlen irodalmi mesterdetektívnő, aki élete legnagyobb kihívásával szembesül, mikor a zseniális bűnöző, Acheron Hades a hírnév és a busás váltságdíj reményében elrabolja Charlotte Brontë nagyszerű regényének hősnőjét, Jane Eyre-t…
Jasper Fforde nemzetközi sikerű könyvsorozatának e darabját a Harry Potter-sorozat fordítója, Tóth Tamás Boldizsár magyarításában ajánljuk a Kedves Olvasónak.

~~~~

Syrie James: Az elveszett Jane Austen-kézirat

Jane Austentől eddig még csak egy könyvet olvastam, ami nem lett a kedvencem, viszont - nem tudom miért - a neve hallatán mindig felkapom a fejem. Az Syrie Jamesnek már korábban is megjelent egy könyve Austenról, az is tervben van, de ezt is nagyon várom!


ISBN: 9789638957276
Várható megjelenés: 2013.06.06.

Fülszöveg:
10 Jane Austen rajongóból 12 ezt ajánlja! Samantha McDonough alig hiszi el, amit lát – azt meg pláne nem, hogy mekkora szerencséje van. Egy kétszáz éves verseskönyv felvágatlan lapjai közé dugva egy levélre bukkan...


Samantha McDonough alig hiszi el, amit lát – azt meg pláne nem, hogy mekkora szerencséje van. Egy kétszáz éves verseskönyv felvágatlan lapjai közé dugva egy levélre bukkan, melyet meggyőződése szerint Jane Austen írt. A levélben szó esik egy kéziratról, aminek sajnálatos módon „a devonshire-i Greenbriarben nyoma veszett”. Lehetséges, hogy létezik egy ismeretlen Jane Austen-regény, ami csak felfedezésre vár? Ki tudna ellenállni a kísértésnek, hogy a keresésére induljon? A gyönyörű, több száz éves Greenbriar birtokra érve Samanthának nincs könnyű dolga, amikor meg akarja győzni Anthony Whitakert, a jóképű, ám hajthatatlan tulajdonost arról, hogy kutassák fel az elveszett Austen-művet – egészen addig, amíg szóba nem kerül, hogy a kézirat akár több millió dollárt is érhet. Az eddig ismeretlen kézirat megtalálása és elolvasása után Samanthát és Anthonyt azonnal magával ragadja Rebeka Stanhope, a falusi lelkész lányának története, aki kalandjai során keserédes leckéket kap az életről és a szerelemről. Ahogy a múlt újonnan felfedezett meséje lassan feltárul előttük, a jelenben is szövődik egy történet, amitől talán mindkettejük élete örökre megváltozik.

Főnix Könyvműhelyes könyvek:

Chris Howard - Gyökértelen

Mit is mondhatnék. A borító tarolt, aztán a cím is ütött és végül a fülszöveg feltette az "i"-re a pontot. Akarom!
ISBN:9789637051463
Már megjelent!
Ár: 2980.-Ft

Fülszöveg:
A 17 éves Banyan fákat épít: elszórt fémhulladékokból erdőket kreál a gazdag ügyfeleknek, akik a pusztulás látható nyomai elől szeretnének menekülni. Bár maga Banyan még sosem látott igazi fát – hisz azok már egy évszázada kihaltak −, apjától még az eltűnése előtt sokat hallott a Régi Világról. Minden megváltozik, amikor Banyan megismerkedik egy rejtélyes nővel, aki különös tetoválást visel a testén – egy térképet, ami az utolsó élő fákhoz vezet. A fiú elindul a pusztuláson keresztül, ahonnan nem sokan térnek vissza. Akik megmenekülnek a kalózoktól és fosztogatóktól, azokra ott várnak a sáskák… akik most már emberhúson élnek. De nem Banyan az egyedüli, aki a fákat keresi, az idő pedig egyre fogy. A bizonytalanságok közepette a fiú kénytelen szövetségre lépni Alphával, a vonzó, de veszélyes kalózzal, akinek szintén megvannak a saját tervei. Miközben pedig a talán csupán a legendákban létező ígéret földje felé tartanak, Banyan megdöbbentő dolgokat tud meg a családjáról, a múltjáról és arról, mire képesek az emberek, hogy visszahozzák a fákat.

~~~~

Victoria Schwab - Az Archívum

A borítót szerintem jobban készítették el, mint az angol párját. Szóval a magyar kiadás, szerintem szebb. Felkeltette az érdeklődésem, de olyan sokat nem várok tőle. Remélem azért majd mégis lenyűgöz.


Sorozat: Az Archívum 1.

ISBN: 97896370511470
Már megjelent!
Ár: 2980.-Ft

Fülszöveg:
Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olvashatnak. A halottak a Történetek, nyugvóhelyük pedig az Archívum. Papi először négy éve hozta el ide Mackenzie Bishopot, amikor a lány még csak egy rémült, de elszánt tizenkét éves volt. Most azonban Papi halott, helyét pedig Mac vette át: könyörtelen Őrzővé lett, akinek feladata megakadályozni a gyakran erőszakos Történetek felébredését és menekülését. A holtakat nem zavarhatják az Archívumban, valaki azonban mégis szándékosan megmásítja a Történeteket és fontos fejezeteket töröl ki. Hacsak Mac össze nem rakja a megmaradt darabokat, még maga az Archívum is darabokra hullhat.

~~~~
Rachel Ward - Számok - A káosz

Hűűű! Ez tutira izgalmas lehet, amiből talán én is érteni fogok  valamit, főleg hogy a számok világával igencsak taszítjuk egymást.
Update: Most tűnt fel, hogy ez egy sorozat! Kell az első rész is, ami ez: Rachel Ward: A menekülés

 Sorozat: Számok 2. ISBN: 9789637051432
Már megjelent!
Ár: 2980.-Ft

Fülszöveg:
Adam „számokat” lát – amikor az emberek szemébe néz, meglátja a haláluk dátumát, ahogyan az anyja, Jem is látta.
Adam nehezen birkózik meg ezzel a rettentő képességgel, és amikor ráébred, hogy a környezetében mindenkinek ugyanaz a szám rendeltetett, rettegni kezd attól, mi vár rájuk majd 2027-ben.
Hogy ráleljen a megoldásra, Adam kétségbeesett kutatásba kezd.
Mi történhet: háború, atomkatasztrófa, pusztító vírusok? Az világos, hogy valami nagy dolog közeleg..

De mi? És mit tehet ő ellene?
Typotex Kiadó könyek:

Ignacy Karpowicz - Égiek és földiek

Fura, döbbentő a borító... A Neo Genesis Evangelionra emlékeztet. Egyre kíváncsibb vagyok rá! Ide vele!

ISBN: 9789632797489
Már megjelent!

Fülszöveg:
Vegyünk egy csipet Bulgakovot, egy leheletnyi Rebelais-t és egy egészséges adag Kunderát, máris közelebb kerültünk Karpowiczhoz. A Deus ex machinában a dolgok egyáltalán nem mennek valami jól a Földön. Az emberek elszigetelődtek, és már régen elvesztették a sorsuk jobbra fordulásába vetett reményüket – egyik napról a másikra tengetik fásult és unott életüket… De egyszer csak az Istenek a tettek mezejére lépnek. Földre szállnak. Sikerül-e Nikének, Afroditének, Jézusnak, Ozirisznak, Lucifernek és a többieknek helyre állítani a régi rendet?
Ignacy Karpowicz regénye briliánsan kidolgozott, ironikus értekezés a modernitásról. Egyszerre megdöbbentő és rémisztő. Provokatív és blaszfémikus. Nem véletlen, hogy elnyerte a Polityka hetilap 2010-es Paszport díját.

Park Kiadó könyvei:

Daniel Glattauer - Örökké tiéd

Jó kis pszichóthrillernek tűnik és én szeretek borzongani. De ami a legjobban érdekel, hogy miért? Már mint a férfi miért akar birtokolni.

ISBN: 9789633550069
Már megjelent!

Fülszöveg:
„Te vagy az én fényem, én a te árnyékod. Már egyikünk sem létezhet a másik nélkül.”
A harmincas éveinek közepén járó, egyedülálló Judith a szupermarketben ismerkedik meg Hannesszal, aki a tömegben a sarkára lép. Nem sokkal később a férfi felbukkan az elegáns kis lámpaüzletben, amelyet Judith a gyakornoklány, Bianca segítségével vezet. Hannes nőtlen építész, a legszebb férfikorban van – nem csupán minden anyós álma, de Judith barátait is teljesen lenyűgözi. Judithnak kezdetben nagyon jólesik, hogy a céltudatos férfi a tenyerén hordozza, lesi minden kívánságát. Ám Hannes szűnni nem akaró törődése idővel egyre nyomasztóbbá válik. Judith úgy érzi, a férfi fokozatosan kisajátítja, ellenőrzése alá vonja. Hiába próbál szakítani vele, Hannes még az álmaiba is beférkőzik. S amikor fölébred, a férfi máris készen áll, hogy valami jót tegyen vele…
„Thrillerbe forduló szerelmi történet. Humoros, fordulatos, lélegzetelállító.” Die Presse

Pongrác Kiadó Könyvei:

Vanessa Walder - A tündekirály éjszakája

Hát nem csoda szép? Aaah..
Ezt a sorozatot sem olvastam még, de nagyon szívesen elkezdeném és olyan jó, hogy nem hagyják félbe a kiadást. :)

Sorozat: A tündekirály 3.
ISBN: 9786155131318
Várhaót megjelenés: 2013.05.23.

Fülszöveg:
Sötét és hideg a Varázserdő. Egy titokzatos és végzetes fenyegetés árnyékolja be lakói életét. Csak egy ősi jóslat valóra váltása jelenthet menekülést. A tündekirálynak meg kell házasodnia… De ki lesz a megfelelő menyasszony? Talán Arienn, az emberkislány? Arienn a Varázserdőbe indul, és kezdetét veszi a versenyfutás az idővel.


Pubilo könyvei:

Pálos Csilla - Repülj madár!

A lenti kérdésekre csak "igen"-nel válaszoltam, így azt hiszem nincs min gondolkodni vagy vívódni. A borító is tetszik, illik a tartalomhoz. Meg még a régi mesekönyvekre emlékeztet, amiket a  nagymamám olvashatott.

ISBN: 9786155367373
Már megjelent!

Fülszöveg:
"Kíváncsi vagy rá, milyen izgalmas kalandokban volt része ősapáidnak? Vajon milyen varázserővel bírtak régen a táltosok? Kit neveztek az ősanyók vadleánynak? Miként kovácsolta össze a hunok és a magyarok sorsát a Csodaszarvas és a Turulmadár? A tizenhárom éves Bors nem is sejti, hogy ő különleges fiú. Mikor az ősi Levédiában elrabolják a bátyját a kazárok, tudomására jut, hogy sorsát megpecsételte egy táltos jóslata; s ő az, akinek el kell vezetnie a magyarokat a Kárpát-medencébe. A Turulmadár és a Csodaszarvas védelmezi, míg őt eleinte csak az a cél vezérli, hogy megtalálja Ödent, a bátyját. Öden és Bors kalandjaik során megismerik a barátságot és a szerelmet. Útjaikat gonosz cselszövők keresztezik, akik ellen ugyan felveszik a harcot, ám időközben olyan titkok tárulnak fel előttük, amik örökre megváltoztatják életüket."

Manó Könyvek könyvei:

Irene Adler - A fekete dáma

@Jeffi olvasta a molyon és nagyon jó értékelést írt róla. Arról nem is beszélve, hogy a kiadvány mennyire idényesre sikeredett. Pont mint a Ulysses Moore sorozat kötetei.
Imádom az ilyen könyveket!

ISBN: 9786155220630
Már megjelent!

Fülszöveg:
Elgondolkodtál már azon, mi lett volna, ha a híres nyomozó, Sherlock Holmes és Arséne Lupin, a gáláns szélhámos gyerekkori barátok lettek volna? A történetben Irene Adler kislányként ismerkedik meg velük Saint-Malóban, egy tengerparti városkában Franciaországban. Találkozásuk egybeesik egy rejtélyes gyilkosság, valamint a Pikk Dáma (Martigny asszony) ellopott gyémánt nyakéke utáni nyomozással. Az eszes és kíváncsi Irene a fiúkhoz csapódik, és a trió tagjainak hajmeresztő kalandokban van részük. A csibészes, sodró regényben természetesen győzedelmeskedik a jó, a különc kis figurák megismerik az igaz barátság erejét, és azt, hol a határ bátorság és vakmerőség között. Végül megsejtik azt is, hogy a felnőttek jelenléte és cinkossága néhol igen jótékony lehet.

~~~~

Simon Réka Zsuzsanna - Ahány király, annyi mese

Mese, mese, mesekönyv! 
A rajzstílus annyira nem jön be, de kíváncsi vagyok a sokféle királyokra.

ISBN: 9786155220609
Már  megjelent!

Fülszöveg:
A mesékből ismert királyok többsége bölcs és öreg uralkodó, aki biztos kézzel irányítja birodalmát. Simon Réka Zsuzsanna királyai egészen mások, mindegyiküknek van valamilyen furcsa szokása, hóbortja.
Hallottatok már például a hiphiphurrá királyról? Na és arról a királyról, aki mindent kékre festetett? Ugye, hogy nem! A kötetből megismerhetitek őket, sőt, azt is megtudhatjátok, hogy vajon talált-e megfelelő helyet rengeteg könyvének a könyvgyűjtő király, kivel csatázik az ellenség nélküli király,vagy kell-e spenótot ennie egy uralkodónak.
A tíz fordulatos, humoros mesét szeretettel ajánljuk az óvodás és kisiskolás korosztálynak. A kötetet Gyöngyösi Adrienn képei díszítik.

Galaktika (Metropolis Media) könyvei:

Diana Wynne Jones - A Merlin-összeesküvés

Én erről hogy tudtam lemaradni? Én szeretem ezt az írónőt és erre csak most derült ki, hogy egy másik sorozatát is elkezdték itthon? Hihetetlen!
Ezt sürgősen orvosolni kell!

Sorozat: Varázsvilágok 2.
ISBN: 9786155158193
Már megjelent!

Fülszöveg:
Párhuzamos világok márpedig léteznek. Ki tudná ezt jobban, mint Nick Mallory, aki egyszer már kapcsolatba került velük, köszönhetően horroríró apjának, a wantchesteri scifi-találkozónak és a Föld rezidens mágustanoncának, Rupert Venablesnek? Most egy újabb, világokon átívelő kaland vár a fiúra, amelyben fontos szerepet játszik egy mágikus valóságból származó lány, Arianrhod (bár ő jobban szereti, ha Roddynak hívják). Otthonában minden varázslatok ura a merlin, ám az előző halála miatt kinevezett új merlin valami sötét titkot rejteget, ami vesztét okozhatja akár az egész multiverzumnak.
A vándorló palota többszörösen díjnyertes írónője éppoly lelkesen írt a gyermekeknek, mint a felnőtteknek. Varázslatos világait bemutató sorozatunk újabb kötete is remek szórakozást nyújt kicsinek és nagynak egyaránt.

~~~~

Arkagyij és Borisz Sztrugackij - Mese a trojkáról

Fura ez a borító is.... polip és majom szemüvegben? Izgis!
Az orosz irodalom gimiben nagy kedvencem volt, így hát ezt is ki kell próbálnom.
ISBN: 9786155158247
Már megjelent!
Ár:

Fülszöveg:
BOVATKI munkatársai beadvánnyal fordulnak a Megmagyarázhatatlan Jelenségeket Ésszerűsítő és Hasznosító Trojkához, a munkájukhoz szükséges néhány lény, illetve tárgy kiutalását kérve. A nevével ellentétben négytagú szervezet viszont nem szereti elkapkodni a dolgokat, mindent igen alaposan, az előírások, a szabályok szellemében intéz, és ha lehet, inkább nem dönt semmiről.
    Látván, hogy nem jutnak semmire, hőseink megpróbálják a Trojka tagjait „remoralizálni”, ám ebben a harcban (amely nem lesz a végső) a pofonokat többek közt ízelt poloskalábak, szőrös jetimancsok és tapadókorongos polipcsápok osztják.
    A hétfő szombaton kezdődik magyarul először megjelenő, kacagtató folytatásában az SF európai nagymestereinek választott szerzők ismét maró szatíra céltáblájává teszik a kutatótársadalmat és az egész szocialista világot.

General Press kiadó könyvei:

Lucinda Riley - Fény az ablak mögött

Családi dráma, egy gyönyörű színekben pompázó külsőbe burkolva. Nem szeretem a világháborús könyveket, még azokat  sem, amikben csak úgy megemlítik, de most úgy döntöttem ezzel megpróbálkoznék.
ISBN: 9789636435318
Várható megjelenés: 2013.06.20.

Fülszöveg:
Édesanyja halála után Emilie de la Martiniéres hatalmas vagyont örököl, többek között az omladozó dél-franciaországi kastélyt és az azt körülvevő szőlőt. A lányra amúgy is hatalmas súlyként nehezedik az öröksége, és most megroppan a hagyatékkal kapcsolatos feladatok terhe alatt. A fiatal angol műkereskedő, Sebastian Carruthers siet a segítségére, akinek a felbukkanása éppoly titokzatos, mint a kastély renoválásakor előkerülő versek, amelyeket apja nagynénje írt sok-sok évvel ezelőtt. Emilie elhatározza, hogy a titkok nyomába szegődik és felderíti a múltat.
Az események a nácik megszállta Franciaország világába vezetik, amikor is brit ügynökök minden veszedelemmel - a lelepleződéssel, a Gestapo kínzásaival - dacolva a francia ellenállás mellé állnak, hogy akár életüket is kockára tegyék Európa felszabadításáért. A bátor hősnők egyike éppen Dél-Franciaországba kerül bevetésre, így az angol kémnő és Emilie családjának története kibogozhatatlanul összefonódik, és végzetes eseményekhez vezet.
Lucinda Riley regényei hangos sikert aratnak szerte a világban, e kötete történelmi eseményekben és szerelmi fordulatokban bővelkedő regény, letehetetlen olvasmány a romantika és az izgalmak elegyének kedvelői számára.

NymE-ERFARET Nonprofit Kft. könyvei:

Gróf Zichy Géza - A Leányvári Boszorkány

Ahogy a fülszöveg is írja, ez egy ritka példány, amit most újra nyomdába küldtek. Először itt is borító győzött meg, aztán a cím, végül elolvastam a leírást is. 
Klasszikus, legalább egyszer kézbe venném.

ISBN: 9789630850575
Már megjelent!
Ár:

Fülszöveg:
A selmecbányai Rössl Borbála, azaz A Leányvári Boszorkány legendáját feldolgozó gróf Zichy Géza és a neves illusztrátor, Zichy Mihály valódi művészi alkotással örvendeztette meg korát 1881-ben. 130 évvel az első megjelenés után most ismét elérhető a Műértő Olvasók számára ez a ritka alkotás.
Vannak könyvek, melyeket jó érzés kézbe venni, mert így érezzük igazán súlyukat - fizikai és érzelmi értelemben egyaránt. Megint mások olyan borítóval készülnek, melyet egyszerűen jól esik végig simítani. És készülnek olyanok, melyekben az illusztrációk külön-külön egy-egy műalkotással érnek fel.
A Leányvári Boszorkány mindhárom tulajdonságot hordozza.

Z-Press könyvei:

Tapodi Brigitta - Szárhegy öröksége

Visszafogott, egyszerű, kellemes.
A családfámat már én is fel akartam kutatni, de fogalmam sincs, hogyan fogjak hozzá. Persze ettől a könyvtől nem várok semmifajta segítséget a fenti ügyben, viszont egy könnyed kikapcsolódásra biztosan rátalálok.
ISBN: 9789630857758
Már megjelent!
Ár: 3140.-Ft

Fülszöveg:
Juli ösztöndíjas amerikai diákok programszervezőjeként dolgozik egy rigolyás főnökasszony irányítása alatt. Mindennapjai a megszokott kerékvágásban haladnak, melyből egy szomorú esemény zökkenti ki. Ennek hatására elkezd elődei után kutatni. Útja Erdélybe vezeti, ahol egy családfakutató srác, Csaba segítségével családi titkokra bukkan. Sokáig nem derül fény rá, hogy Juli miként fogadja majd Csaba fokozatosan kialakuló szerelmét. Közben izgulhatunk Danért, a nagyon vonzó, intelligens, mérnök-zenész fiúért, aki szintén Juli életének részesévé válik…
A kutatás izgalommal, kíváncsisággal telítődik, melynek során Juli már nemcsak a megsárgult papírokon keresi az őseit, hanem egyúttal megfogalmazódik benne, hogy olykor bizony valamit magunkkal hozunk a felmenőink sorsából is. Juli arra is rádöbben, hogy Szárhegy öröksége sokkal több egy hagyatéki tárgyalás során átöröklődött ékszernél… És igazi szerelem sem létezik közös lelki gyökerek nélkül…
Vidám, szívmelengető olvasmány azoknak, akik szeretik a szórakoztató, krimiszerű, lélektani elemekkel fűszerezett szerelmi históriákat.

Scolar Kft. könyvei:

Arthur Madsen – Five
(Az új generáció)

Nagy kék szemek. Rémült, komoly tekintet és mind ez egy gyermek arcából süt rám. Nem bírom levenni róla a tekintetem.
Miért?
ISBN: 9789632444291
Már megjelent!
Ár: 2950.-Ft

Fülszöveg:
Ehnaton fáraó évezredekkel ezelőtt készíttetett egy medált, amely képes befolyásolni a Föld mozgását. A 21. század elején a Szindikátus óvja a mágikus kincset, ám a medál rossz kezekbe került. Öt gyerek élete örökre megváltozik: Yeni, Berria, Jauns, Baru, Nuwe, a világ sorsa az ő kezükben van.





Móra könyvkiadó könyvei:


Darren Shan - Gyilkos születik
(Larten Crepsley regényes története)

Imádom Darren Shan történeteit! Mindet el akarom olvasni és természetesen ez sem kivétel. :)
Mikor jelenik már meg???

ISBN: ???
Várható megjelenés: 2013.?.? Update: 2014. április 24.
Brühűűű!!!!
Ár: 2490.-Ft
Fülszöveg:
Az első a legnehezebb…
A XIX. század elejének legsötétebb pillanataiban járunk, Angliában.  Larten Crepsley egy koldusszegény munkáscsalád sokadik gyermeke — nincs tízéves, de már napi tizennyolc órát dolgozik iszonyatos körülmények között egy selyemgyárban.
Egy nap történik valami, és a kisfiúnak menekülnie kell. Egyedül az egész világ ellen – senkire sem számíthat. Aztán megismerkedik a titokzatos Seba Nile-lal, aki egy új, lehetőségekkel teli világot mutat meg neki. Seba mellett átélheti azokat a kalandokat, amelyekről annyit álmodozott, csakhogy ehhez vámpírrá kell válnia.
Vajon képes-e Larten mindörökre hátat fordítani az emberiségnek, és átlépni abba a világba, ahonnan nincs visszatérés?

Libri könyvkiadó könyvei:

 Szergej Kuznyecov: Pillangóbőr

Szeretem a pillangókat, no meg a thrillereket és az orszok mindig is a gyengéim voltak. Szóval mi bajom lehet tőle? :)

ISBN: 9789633101452
Már megjelent!
Ár: 3490.-Ft

Fülszöveg:
"Napjaink legzseniálisabb orosz írója" - Arturo Pérez-Reverte.
Veszélyes, perverz, sokkolóan orosz.

Xenia egy kicsi, de befolyásos online újság szerkesztője. Hogy lenyűgözze főnökét és beindítsa a karrierjét, kockázatos lépésre szánja el magát: nyomába ered a Moszkvát rettegésben tartó kéjgyilkosnak.
Egy gondosan megtervezett weboldal segítségével akarja csapdába csalni az ismeretlen tettest. A site rövid idő alatt meglepően népszerűvé válik, és meghozza a várva várt elismerést Xénia számára. Csakhogy a lányt hamarosan teljesen rabul ejti a virtuális valóság, ahol kielégítheti a legvadabb perverzióit is. Hamarosan szembe kell néznie legsötétebb titkával: valójában azért érdekli ennyire az ügy, mert ellenállhatatlanul vonzza a gyilkosságokban megnyilvánuló kegyetlen szexualitás. Egyre inkább az ismeretlen tettes megszállottjává válik, amitől veszélybe kerül a törékeny egyensúly élete két része között. Mindeközben a gyilkos érdeklődése is felébred a lány iránt.
A fiatal orosz író sokkoló thrillere hazájában kultuszt teremtett. Kendőzetlenül bemutatja, hogy az online világ szabadsága a legelvetemültebb aberrációknak is teret enged.

0 hozzászólás:

Szólj hozzá!