2014. október 28., kedd

Sylvia Day - Megigézve

Most komolyan, ez a Sylvia Day még is ki vagy kik szerint nemzetközi bestseller szerző?!
Csak azért kérdezem, mert ezután a könyve után szerint tutira NEM lehet az!

Egyébként teljes mértékben fel vagyok háborodva, hogy ezt az írást képesek voltak papírra kinyomtatni! Teljesen biztos vagyok benne, hogy amikor a festék befogta a lapokat - ha még a kivágástól nem is, de - ettől biztosan sírva ordítottak a fák, ezzel totálisan megszentségtelenítve létezésük mivoltát!
Íróztató!
Íííírtóztatóóóó!

INNENTŐL SZIGORÚAN CSAK 
!!! 18 ÉVEN FELETTIEKNEK !!!
AJÁNLOTT A BEJEGYZÉS TOVÁBB OLVASÁSA!

Tudni kell rólam, hogy nem vagyok egy nagy erotikus könyv faló gép. Sőt! Ha lehet inkább elkerülöm ezeket a könyveket, mert a legtöbb esetben nem azt nyújtják, mint amit elvárnék tőlük. Igaz ebben a dologban én vagyok a buta, mert hát ha ezek a könyvek egyáltalán nem vágnak bele az érdeklődési körömbe, akkor meg mégis mi a fenének olvasom őket?!
Hát kérem szépen azért, mert a remény hal meg utoljára! Ráadásul kétszer már sikerült egy-egy ilyen könyvben pozitívan csalódnom, amik miatt még mindig él bennem a remény.
Szóval a barátnőm kérésére beszereztem egy csomó ilyen témájú könyvet, mert ő ezeket nagyon szereti és tudja, hogy én könnyedén hozzájuk tudok jutni. (Köszönhető ez a könyvmolyságomnak.) Aztán - nem tudom milyen indíttatásból -, de ahogy ott gubbasztott ez a sok-sok könyv előttem úgy döntöttem találomra kiválasztok egyet. Ne hogy már ebből a kupacból egyet se olvassak... De oh, én peches olvasó, bár ne tettem volna!

Kezdeném a műfajjal:
Erotikus? Ez erotikus? Szó sincs róla, van benne erotika bőven, de ez már erősen túl is szárnyalja azt. Tehát mondjuk ki nyíltan: Emberek ez PORNÓ!!! 
Az alig háromszáz oldalnyi könyvben egy (mi az, hogy egy; inkább kettő) kezemen sem tudom összeszámolni, hogy a kedves-kéjes szereplők hányszor "dugtak".
Komolyan mondom, hogy amikor olvastam a könyvet végig olyan érzésem volt, mintha egy pornófilm szövegkönyvét olvasnám. És többször is elgondolkodtam azon, hogy erre a történetre miért nem csapott már le a filmes jogokért egy pornó stúdió?! (Vagy lehet már lecsapott, csak nem verték nagydobra? Na vajon miért? *elgondolkodó fejet vág*)

Viktória, akinek rövid fekete haja
és zöld szemei vannak.
Aztán túl lendültem ezen, és megpróbáltam megtalálni a történetben a szépet és a jót. Egyetlen egy dolgot találtam, amire az írónő jól ráérzett, ez pedig Viktória macska személyisége. Ami teljes mértékben érthetővé teszi azt az óriási libidót, amivel a hölgy rendelkezik.
Na de a többi...pfff.

A karakterek felületesen vannak kidolgozva ( a férfi főszereplőre, Max-ra nem pazarolnám a szót), ami ugyanúgy elmondható a cselekményről is. Hiszen az egész könyv a testiségre koncentrál, ahol olykor-olykor találunk egy-egy mély érzelmekről tanúskodó kijelentést (pölö "Szeretelek."). Viszont ezek engem egyáltalán nem győztek meg arról, hogy a szerelmespár valóban örökké egymás társaságát fogja élvezni.
Ezenkívül engem teljesen kiborított ez az alárendelt szerepkör, ami egy boszorkánymester és egy familiáris viszonyát jellemzi. Már mint, ha ez egy átlagos boszorkánymester és familiáris kapcsolat lenne, akkor minden rendben. De amikor már így előtérbe kerülnek az érzelmek, akkor ez már nekem nagyon nem oké. Sőt! Kifejezetten megalázónak tartom.
Ráadásul a "szerelmi" együttlétek leírása sem sikerült valami művészire. Rengeteg a szó és a kifejezések ismétlése, amiből arra tudok következtetni következtetni, hogy az írónak nincs valami nagy szókincse ezen a téren. Sőt! Még azt is megmerném kockáztatni, hogyha nagyon megerőltetném magam, akkor én is képes lennék egy ilyen szintű írást összehozni. (Na ez most nagyon nagyképűen hangzott, de most komolyan...)

Azonban, ha elvonatkoztatok ettől a rengeteg szexuális aktustól és csak a történetre koncentrálok, akkor az alapötlet nem is rossz. Egyes részek még fel is keltették az érdeklődésemet, de mivel az író egyáltalán nem vette a fáradságot, hogy mélyebben belevezesse az olvasót ennek az alternatív univerzumnak a világába, így sajnos a végére már ez az érzés is elillant. Viszont maradt egy csomó kétely, meg érthetetlen részek... tudjátok, olyan WTF? dolgok.

Na, de ennyi negatívum után - így a végére -, találtam még egy pozitívumot a könyvben: ez pedig a borító, amit a kiadó nagyon jól választott meg. Témájában teljesen passzol a cselekményhez és szép is. 

Ajánlani, én biztos nem ajánlom ezt a könyvet senkinek. Ha valaki erotikus ponyvára vágyik, léteznek ennél sokkal igényesebb művek is, amikben még mondanivalót is találni.

Ennyi molybolyagot érdemelt:
Így még nem értékeltem könyvet és reméltem, hogy ez sosem fog bekövetkezni... tévedtem. :( 
Íme ez az ikon, ami az "Utált!" könyveket fogja jelölni.


Ui.: Legközelebb tényleg megnézem a molyt, mielőtt neki esek egy könyvnek...

0 hozzászólás:

Szólj hozzá!