2013. december 18., szerda

2013 - Születésnapi éves összefoglaló

Nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan eljön, de már itt is van! :)
Sokat gondolkodtam rajta, hogy írjak-e egyáltalán egy ilyen bejegyzést. De ha visszagondolok az elmúlt egy évre, akkor - hál' Istennek - igenis van miről írnom.

Tavaly, körülbelül ilyen időtájt, szüntettem meg a korábbi blogomat, mert úgy érzetem, hogy az írás az mégsem az én műfajom... (Bevallom, ebben még most is bizonytalan vagyok, de hát gyakorlás teszi a mester.) 
Aztán, ahogy teltek a napok hiányérzetem támadt és ahogy más blogokat felkerestem rájöttem nekem is újra alkotnom kell valamit!

A blog előkészítése több napot vett igénybe, mert - most kivételesen - nem szerettem volna, csak úgy hűbelebalázs módjára belevágni, mint azt már több alkalommal megtettem. Így hát kellett egy cél, amit teljesíteni is tudok; kellett egy név, amivel azonosulhatok és valamennyire jól is hangzik; kellettek a témák, amikről szívesen írok; és egy felület, amit kedvemre "pofozgathatok", ha a régit már meguntam.
Szóval viszonylag biztos alapokon álló blogot akartam elindítani.


A blog keletkezése:

Célként két dolgot határoztam meg:
1. A blognak meg kell élnie az egy évet!
2. A blogot többségében értelmes bejegyzésekkel kell megtölteni. 

Nos az első pont a mai napon teljesül. :)
A második pont... hát én tényleg mindent beleadtam és a jövőben is próbálkozni fogok, azaz most már inkább FOGUNK! Reméljük a többség, akik eljutottak hozzánk, örömüket lelték a bejegyzéseinkben. :)

A blog nevét egyik kedves kolléganőmnek köszönhetem, aki az Internetes becenevemet összemontázsolta éveleji őrületemmel, amik a Bollywood filmek voltak. Én akkor kapva-kaptam az alkalmon és mivel fantáziadúsabbal nem tudtam előrukkolni, úgy döntöttem ideiglenesen ez jó lesz. ;) Aztán az elmúlt hónapok folyamán megszerettem ezt a nevet és már nem is gondolkodom más alternatíván. :) (Viszont egy új szlogen, ami a mostaninál beszédesebb mindenképpen jó lenne. Valakinek valami ötlete? :P)

Visszaolvasva az első bejegyzésemet, a témák terén sikerült ismét egy picit mellé lőnöm...
Igaz, amikor elkezdtem tényleg szerettem volna mangákkal és animékkel foglalkozni, sőt a hangsúlyt a Bollywood filmekre fektetni. De sajnos ez nem igazán akart összejönni, így maradtak a könyvek és a horgolás.
Egyik nap vettem a bátorságot és megosztottam veletek első, saját tervezésű munkámat, a Bádzsolyos mobiltokot. :) 
Azonban a nagy áttörést Nyunyi okozta. Ekkor jöttem rá, hogy megéri a munkáimat a nagyvilágnak is megmutatni, hiszen nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, amin csak még jobban felbátorodtam. Köszönöm Nektek!

Ennek örömére körülbelül fél év elteltével megnyitottam Webshopomat is, ami bár még mindig elég kezdetleges, de szerintem jó úton haladunk. :) És már több rendelés is beérkezett, ami csak azt bizonyíthatja, hogy működik!
Köszönöm nektek a bizalmat!
(Csak érdekességképpen jegyezném meg, hogy a legkelendőbb portéka jelenleg Piroska, a zelefánt. Remélem sokatoknak hoz majd szerencsét. ;) )

Aztán ősszel részt vettem egy blogturnén is. Majd pedig meghirdettem életem első kötős/horgolós kihívását! Álmaiban sem gondoltam volna, hogy ekkora érdeklődésnek fog majd örvendeni és borzasztóan örültem a résztvevőknek! :)
A kihívással új tapasztalatokra tettünk szert. Mivel első kihívásról beszélünk, olyanról, amivel korábban még nem találkoztam, így magunknak kellett kitapasztalnunk egy-két dolgot. De a végére egész jól összehoztuk és a nyertesek is megkapták megérdemelt jutalmukat. Gratulálunk!

Szinte a kötős/horgolós kihívással egy időben, egy szerzőtársra is szert tettem, aki előző héten és már előtte is sok érdekes bejegyzéssel látott el Benneteket. Ő Tamigal, az én egyik legjobb ciNborám és - nem mellesleg - a legkörnyezettudatosabb ismerősöm. A könyves és filmes ajánlók mellett, a recyclingban utazik és nem utolsó sorban különleges ékszereket, dekorációs elemeket gyárt. :)



Tami megjelenése után már a Facebook profilunkra sem kellett sokat várni és jelenleg a karácsonyi - és egyben a blog születésnapját ünnepelendő - nyereményjátékunk folyik, hogy olvasóinkat megajándékozhassuk. :) A játékra még mindig várjuk szeretettel a jelentkezőket! :)

Összességében én úgy gondolom, hogy az elmúlt egy év igencsak mozgalmas volt. A blognak voltak határozott előre lépései, amiket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ilyen például a kihívás, a webshop és saját Facebook oldal (bár azt nem volt nehéz létrehozni).
Most így belegondolva az első évet nem is volt olyan nehéz elérni és remélem egy év múlva is ezt fogom írni. :D

Jövő:

Még nem írunk 2014-et, de mi már erősen gondolkodunk azon, hogy jövőre milyen bejegyzésekkel, játékokkal, meglepetésekkel rukkoljunk elő, ami az olvasók szórakoztatását szolgálják.
Tervezzük a megújulást is és természetesen a webshop bővítését.
Ami pedig 100%-ig biztos hogy lesz, az a 2. kötős/horgolós kihívás!

Köszönetnyilvánítás:

És végezetül, de nem utolsó sorban - NAGYON-NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK:
- a több, mint 7000 kattintást!
- azt hogy a héten elértük a 100 like-olót!
- a blogra való feliratkozásokat!
- a hozzászólásokat!

feliratok

Reméljük, hogy továbbra is ellátogattok majd hozzánk! 
Mi biztosan nagyon fogunk igyekezni azon, hogy megérje minket követnetek. ;)
---------

2 hozzászólás: